Публикувано на: ср, Дек. 20th, 2017

Унижение от Борисов за Лукарски: националистите отиват в СДС-сградата

Поредно унижение на Борисов за СДС и Лукарски – на заседание на Министерския съвет, като точка 20, днес се очаква да се гласува партията на вицепремиера Валери Симеонов – НФСБ, да се премести в емблематичната за десните хора в България сграда на ул. „Раковски 134“ в София.

Отговорен е регионалният министър Николай Нанков, внесъл предложението. Апетити към сградата имаха както Марешки и неговата партия „Воля“, така и Валери Симеонов на НФСБ, който се провидя като новият господар на седесарската крепост. Очевидно така Борисов опитва да парира напрежението си със Симеонов, което обаче се превръща в публично унижение и на синият лидер Лукарски, и на СДС, които трябва да делят един покрив с националистите.

Партията на Симеонов ще се нанесе на горните два етажа в сградата, засега СДС остава на първите два. Което пък е капката в чашата на унижението за сините, защото на последния етаж винаги е бил кабинетът на лидера на СДС и емблематичната заседателна зала с изглед към покривите в центъра на София, където са вземани ключови политически решения за България.

Така Борисов дава на националстите душата на СДС, коментират стари седесари за „Без цензура“ и призовават за публична реакция против решението на кабинета. Ходът се прави от доскорошния ни коалиционен партньор Борисов, който уж беше в близки отношение с Лукарски, гневни са те.

Очаква се реакцията на Божидар Лукарски и партията му.

До това положение се стигна, защото Реформаторският блок – част от който е СДС, не влезе в парламента и вече няма право по закон на държавен или общински имот под наем за партийни нужди. Същото е положението и на ДСБ на Радан Кънев, което сега се оглавява от Атанас Атанасов. Докато от ДБГ, които вече са с нов председател – Димитър Делчев пое поста от Кунева – никога не са ползвали държавен офис на преференциални цени, въпреки че според закона имаха това право и нямат проблем с партийната си централа.

Коментари

Автор

-