Публикувано на: нд, Дек. 17th, 2017

Цветанов обвини президента Радев, че създава фалшиви новини

„Оставете президента! Нека чете повече! Да пита повече! Когато създаваш фалшиви новини и се заиграваш със страховете на хората, това означава, че разделяш обществото“, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов днес пред Нова телевизия по адрес на президента Румен Радев.
БСП се заиграват с най-гадното нещо – страховете на хората и правят нещо абсолютно недопустимо в политическия живот. Хората са подведени от БСП за мораториума върху лекарствата, допълни той и изброи, че за следващата година има 407 милиона повече, а общият бюджет за НЗОК е 3,800 млрд. лв.
Никъде не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни! Това е спекулация и това е невярно твърдение, оправда се Цветанов и разясни, че проблемът щял да се решава в диалог между Здравното министерство и пациентските организации. „… Ние не сме убийци“, допълни той.
За вота на недоверие каза, че и Корнелия Нинова, и президентът се заиграват с процедурата и че той искал всички политици да бъдат национално отговорни и да се обединят около европредседателството. Този вот няма да мине и няма да разклати коалицията, но ще даде едно усещане у всички останали европейски страни, че България не е единна, посочи Цветанов.

Коментари

Автор

-