Публикувано на: ср, Дек. 20th, 2017

Според Валери Симеонов депутати от ГЕРБ и ДПС са променили Закона за концесиите по най-подлия начин

Вицепремиерът  Валери Симеонов изрази своето възмущение, по повод приетия Закон за концесиите от депутати от ГЕРБ и ДПС. По думите му те са променили закона по най-подлия начин – чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

Според Симеонов така концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите. „Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки“, обяснява той.

В действията на депутати от ГЕРБ и ДПС той вижда поредния саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция. „Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията – ДПС+ГЕРБ – 100 „за“ срещу 43 „против““, допълва Симеонов.

За една седмица вицепремиерът изразява второто си недоволство, свързано с коалиционния партньор в управлението. На 14 декември той се оплака, че премиерът е компрометирал и саботирал негово предложение, за промяна на концесията в Банско и обяви, че развитието на случая в бъдеще ще определи отношението му към оставането в управлението.

 

Коментари

Автор

-