Публикувано на: вт, Дек. 19th, 2017

Опозицията ще внася „вот след вот“ на недоверие към правителството през 2018-а

Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид обяви, че ДПС ще внасят „вот след вот“, говорейки по темата за готвения вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“ от страна на опозицията в ефира на БНТ.

„От създаването на това правителство ние говорим, че то веднага трябва да бъде разтурено, даже въведохме термин – демонтирано. В някои сфери корупцията е нетърпима – в националната сигурност, в борбата с демографската политика, в здравеопазването. Така че теми за вотове на недоверие – много. През 2018 г. положението ще бъде вот след вот. Ние като опозиция ще използваме всички демократични възможности, за да търсим сметка от управляващите. Последните години корупцията се шири и е съвсем безнаказан“”, изтъкна Хамид Хамид.

Той изрази своето съжаление, че се бави внасянето на законопроекта за вторичното разграбване на КТБ и изрично подчерта, че партията му ще подкрепи БСП за ревизията на целия преход. „Готови сме за дебат, защото истината за Прехода не е налице, а дължим този отговор на хората“, категоричен е заместник-председателят на ПГ на ДПС.

 

Коментари

Автор

-