Публикувано на: пт, Дек. 22nd, 2017

ДПС ще подкрепи Борисов, ако ГЕРБ махне „патриотите“ от властта, смята Нинова

Обръщението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган към партийния елит в четвъртък вечерта бе повод лидерът на БСП Корнелия Нинова да се фокусира на три извода.

Според нея Доган подкрепя премиера Бойко Борисов. „Борисов се притесни от напрежението в страната, вот на недоверие за корупция и разнобоя с патриотите и помоли Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов“.

В изявлението си тя посочва, че БСП иска промяна на модела на управление, а не просто смяна на „патриотите“ с ДПС в правителството и се аргументира: „За почетния председател на ДПС патриотите в управлението са грешка. Разбирайте в подтекст: махни ги и ние ще те подкрепим. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите“

„Всички да пазим стабилността. Но коя стабилност? Стабилно се закриват болници, стабилно се вдигат цени на вода и ток. Стабилно сме първенци по корупция и най-бедни в Европа, стабилно една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца и стабилно изчезваме като народ. Стабилно всеки месец има протести срещу това правителство“, отбелязва Нинова в изявлението.

Конгреса на БСП е решил да има вот на недоверие и парламентарната група ще го внесе. „Не сме в предишната ситуация с 38 депутати, която налагаше да търсим гласове от ДПС. Сега сме осемдесет и продължаваме напред. Очевидно оставаме единствената опозиция и алтернатива. Хората да избират. Техният глас ще реши“, пише  Корнелия Нинова я изявлението.

 

Коментари

Автор

-